Čačak:
 
 
web mail       Serbian

University of Kragujevac
Faculty of Agronomy in Čačak

 

Истраживање и билатерална научна сарадња

Француско-српски програм “Павле Савић” 2020-2021

 

Радите као истраживач у Француској или у Србији и желите да развијете сарадњу између ваших научних тимова? Конкуришите за заједнички пројекат у оквиру програма “Павле Савић, партнерства Hubert Curien “ !

Више од 130 истраживачких пројеката добило је подршку и користило ову финансијску помоћ од 2003. године.

 

Циљ овог двогодишњег програма је да у обе земље развије научну и техничку сарадњу на високом нивоу са посебним нагласком на успостављање нових партнерстава као и укључивање младих истраживача у пројекте. Носилац овог програма у Србији је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док га у Француској спроводе Министарство за Европу и спољне послове и Министарство високог образовања, истраживања и иновација, у сарадњи са Француским институтом у Србији.

Све научне области, рачунајући и хуманистичке и друштвене науке обухваћене су овим овим програмом. Финансирање се искључиво односи на покривање трошкова везаних за мобилност истраживача ангажовних на заједничком пројекту.

Овај програм од свог почетка игра важну улогу у развијању научних партенрстава на вишем нивоу, нарочито у оквиру пројеката које финансира Европска унија. Исто тако, омогућава едукацију мадих стручњака и објављивање заједничких публикација.

Крајњи рок за подношење кандидатура: 3. јун 2019.

Објављивање резултата: дéцембар 2019.

Почетак пројеката: јануар 2020. 

Крај пројеката: децембар 2021.

Контакт у Француском институту: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Апликација за конкурисање доступна на сајтовима:

За екипе из Француске: https://www.campusfrance.org/fr/savic

За екипе из Србије: http://www.mpn.gov.rs/medjunarodna-naucna-saradnja/bilateralna-saradnja-sa-francuskom/