Пројекат „Нови лидери“ у Чачку

 

Нови лидери је пројекат студентске организације AIESEC који се реализује од 2006. године. Састоји се из једнодневних конференција широм градова Србије и завршне конференције у Београду.

            20. априла се одржава једнодневна конференције у Регионалном центру Чачак, са почетком у 12h.

 

Циљ пројекта је да младе широм Србије подстакне да постану активни чланови друштва и утичу на позитивне промене у свом окружењу. „Идеја. Иницијатива. Инспирација.“ је слоган који описује пут развоја једног лидера. Идеја је почетак самог развоја, иницијатива је неопходна да би дошло до позитивне промене, а инспирација је оно што један лидер оставља другима као подстицај.

Ове године бавимо се питањем омладинског активизма и постављамо питање: “Зашто чекаш друге? Само звезде падају са неба.”

 

Конференцију организујемо уз помоћ Канцеларије за младе Чачка. Говорници ће бити: Стефан Лукић, бициклиста и аутор документарних филмова, Мартин Стаменковић, млади фотограф и Софија Дмитрић, студент и председница АИЕСЕЦ локалне канцлерије на Универзитету Метрополитан. Они ће нам укратко представити своје успешне приче и потрудити се да отклоне све дилеме које млади имају када крену да размишљају о решењу неког проблема.

Поред сјајних говорника, имаћемо прилику и да чујемо нешто више о социјалном предузентиштву и биће организована радионица у сарадњи са Social Impact Award-ом.

 

Конференција је намењена средњошколцима треће и четврте године, студентима, и свим проактивним младима до 30 година старости.

Више информација можете пронаћи на сајту: http://www.newleaders.org.rs/. На сајту се можете пријавити за конференцију или поставити питања. Остале активности можете пратити путем фејсбук странице “New Leaders Conference”.