Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

Vesna Djurovic
E-mail
: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

             Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400 

 

Лични подаци

Рођена 06.05.1985. године у Ужицу. Држављанин је Републике Србије, српске националности.

 

Образовање

Основну школу и Гимназију завршила је у Ивањици.

Основне академске студије уписала је школске 2004/2005. године на Пољопривредном факултету, Универзитета у Београду, на Катедри за прехрамбену технологију, смер Прехрамбена технологија биљних производа и исте завршила 2009. године, са просечном оценом 9.08.

Докторске академске студије на Агрономском факултету у Чачку, уписала је школске 2014/2015. године. Успешно је положила све испите предвиђене Планом и програмом докторских академских студија са просечном оценом 9.67.

Докторску дисертацију под називом „Антибактеријска и фитохемијска својства пшеничних клијанаца и њихов утицај на квалитет кекса“ одбранила је 10.09.2021. године и стекла академски назив доктор биотехничких наука.

Служи се енглеским језиком.

 

Запослења и Академска каријера

У период од од 01.06.2011‒30.11.2012. године радила је на пројекту „Ариљска малина“ у Иновационом центру за пољопривреду у Ариљу као QMS менаџер.

Од 1. априла 2015. године засновала је радни однос на Агрономском факултету у Чачку, на радном месту сарадник на пројекту под називом „Изучавање генетичке основе побољшања приноса и квалитета стрних жита у различитим агроеколошким условима - ТР 31092“ финансираном од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У звање истраживач приправник у области биотехничких наука на Агрономском факултету у Чачку изабрана је 27.05.2016. године.

У звање истраживач сарадник у научној области биотехничких наука, ужа научна област Микробиологија на Агрономском факултету у Чачку изабрана је 11.02.2021. године.

У школским 2014/2015 до 2020/2021. годинама, Весна Ђуровић је учествовала у реализацији лабораторијских и теоријских вежби из предмета Микробиологија, студентима II године Основних академских студија на смеровима: Општа агрономија, Прехрамбена технологија, Воћарство и виноградарство и студентима I године Основних академских студија смера Зоотехника од школске 2014/2015 до 2019/2020. Од 2017/2018 до 2020/2021. године учествовала је у реализацији лабораторијских и теоријских вежби из предмета Индустријска микробиологија, студентима III године смера Прехрамбена технологија.

Сарадник је за вежбе из предмета Микроорганизми и алтернативна пољопривреда на смеровима Општа агрономија и Воћарство и виноградарство, као и на предмету Микробиологија хране на смеру Прехрамбена технологија. На Mастер академским студијама смера Прехрамбена технологија садрадник је за вежбе из предмета Технологија микробиолошке производње и Санитарна микробиологија, и на смеру Агрономија на предмету Еколошка микробиологија.

У оквиру програма MUSA (Mobilitŕ Universitaria Sport e Alimentazione) и MOBIS (Mobilitŕ Incoming Studio) Весна Ђуровић је била стипендиста Апулија Региона (Transnational Mobility Actions of the Universities in the Apulia Region) и као ERASMUS+ студент боравила је у Фођи (Universitа degli Studi di Foggia - Dipartimento di Scienze Agrarie, degli Alimenti e dell'Ambiente, Foggia - Department of the Agricultural, Food and Environmental Sciences, University of Foggia) у летњем семестру 2017/18. академске године. Током 5 месеци ERASMUS+ програма, прошла је практичну обуку у Лабораторији за индустријску микробиологију на Департману за пољопривреду, храну и екологију (Laboratory of Industrial Microbiology, Department of Agricultural, Food and Environmental Sciences, University of Foggia). Практична обука је укључивала конвенционалне и молекуларне микробиолошке методе: изолација и идентификација различитих сојева бактерија; екстракција ДНК применом различитих метода; квантификација ДНК помоћу Nano drop анализа; PCR метода, електрофореза.

У периоду од 05.07.2021. до 09.07.2021. године била је учесник на International CEEPUS Summer School: „Importance of Agriculture in Slavonija“ у Осијеку у Хрватској.

 

Научна делатност

Учешће на пројектима

- научно-истраживачки пројекат: „Изучавање генетичке основе побољшања приноса и квалитета стрних жита у различитим еколошким условима" - ТР 31092, финансиран од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС;

- стручно-апликативни пројекат: Органска производња шампињона уз примену нових врста покривних супстрата”, финансиран од стране Фонда за иновациону делатност Републике Србије и привредног друштва "Шампињони Траде" доо. из Горњег Милановца, кроз иновациони ваучер ИД 618.

- пројекат билатералне научне и технолошке сарадње: „Understanding plant-mediated interactions between two major maize pests of Eastern Europe - From phytochemical patterns to management recommendations“, SCOPES project. (2014-2017) Ев. бр.: Project No. IZ73Z0_152613/1.

- у 2017. години била је заменик ментора кординатора пројекта Агро бизнис инкубатор – смањење незапослености младих, носилац пројекта је Центар за децу и омладину Врњачка бања, пројекат је подржан од Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији.

 

Из резултата досадашњег научно-истраживачког рада проистекао је већи број научних радова и саопштења.

 

Публикације (List of Publications)