Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Ivanjica 01 Ivanjica 02

Декан, професори и студенти Агрономског факултет из Чачка представили су факултет на Сајму образовања у Ивањици 26.11.2019. године. Циљ сајма био је промовисање даљег школовања и усмеравање ка профилима који су дефицитарни у ивањичком крају. С обзиром на то да је ивањички крај традиционално окренут пољопривреди очекивана је била заинтресованост ученика да своја академска знања стичу из области пољопривреде и прехрамбене технологије на Агрономском факултету у Чачку, једином у региону из ове области.

Ivanjica 03 Ivanjica 04

Након презентације факултета, одржан је округли сто на коме су учествовали представници школа, факултета и привредника, са темом везаном за усмеравање и запошљавање младих, учешће локалне самоуправе и привредника у стварању бољег пословног амбијента. Указано је на велики проблем одласка младих из мањих средина, као и велики значај медија у презентацији истинских вредности свих сегмената друштва.

Ivanjica 05 Ivanjica 06

Представници факултета захваљују организаторима Сајма образовања у Ивањици на позиву. Агрономски факултет у Чачку ће наставити сарадњу са ивањичком општином и својом делатошћу као и до сада доприносити развоју овог региона.