Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Агрономски факултет у Чачку је био један од бројних представника из Србије на престижној светској изложби Експо 2020, која се одржава у Уједињеним Арапским Емиратима - УАЕ (Дубаи).

Србија учествује под Слоганом „СРБИЈА СТВАРА ИДЕЈЕ - Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност“, заједно са више од 190 земаља из целогсвета.

Наступом на Експо 2020 Дубаи, Република Србија жели да представи и промовише српску бизнис заједницу на међународној сцени и отвори нове пословне могућности, као и прилике за развој нових бизнис партнерстава домаћим привредницима и компанијама. За реализацију бизнис програма задужени су Привредна комора Србије, Развојна агенција Србије и оперативни тим за светску изложбу, а пословну стратегију чине низ пословних Б2Б састанака, презентација и инвестиционих конференција, као и учешће на званичним Експо пословним форумима и на српском међународном пословном форуму.

Од 12. до 20. фебруара на Експо сајму одржана је тематска недеља из области пољопривреде и прехране. Агрономски факултет у Чачку је том приликом представио своју сарадњу са привредницима и пружио подршку учешћем на Б2Б састанцима, са делегацијама из осталих земаља света.

Такође, посетилисмо и Gulfood , као једну од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбенеиндустрије у УАЕ и региону Голфа, у оквиру које се организују сусрети произвођача/извозника идистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца. Србија је на овом сајму имала 11 изложбених штандова.

Сигурни смо да ће уговорена сарадња Агрономског факултета у Чачку са неколико иностраних Универзитета бити плодоносна и ефикасна.

Фотографије >>>>

RN sl 05