Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Студенти III године, смера Прехрамбена технологија, заједно са професором Миланом Николићем су 27. мајa 2022. посетили предузећа “BMN MALINAS”доо из Пожеге и “Drenovac” доо из Ариља.

Основна делатност ових предузећа је откуп, замрзавање и предада воћа (малина, купина, шљива, јагода и друге воћне врсте). Предузеће “Drenovac” користи технологију сушења воћа –лиофилизацију. Најчешће се лиофилизују: малина, јагода, купина, боровница, вишња, кајсија, јабука, аронија, црвена рибизла. У последње време врши се чоколадирање лиофилизованог воћа најфинијом висококвалтетном белгијском чоколадом.

Испред предузећа “BMN MALINAS” студентима је пожелео добродошлицу директор Никола Божић, док је опис технолошког процеса и процес замрзавања објаснио технолог и руководилц тима за квалитет и безбедност дипл. инж. Душко Васиљевић. Студенти су такође посетили и пољопривредну апотеку предузећа “BMN MALINAS” коју је презентовала мастер заштите биља Ивана Штулић. Душко Васиљевић је дипломирао на Агрономском факлтету у Чачку на смеру Прехрамбена технологија, док је Ивана Штулић такође, завршила основне и мастер студије на Агрономском факултету, на смеру Општа агрономија и Заштита биља.

Испред предузећа “Drenovac ”доо студентима је пожелео добродошлицу инж. Немања Бојичић, менаџер за квалитет и безбедност производа, који је презентовао погон за замрзавање и лиофилизацију воћа.

Након посете предузећа, студенти су посетили цркву Светог Ахилија у Ариљу из XIII века, задужбину краља Драгутина Немањића.

Фотографије >>>>

sp maj 2022 sl29

 image001 image003