Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

На Универзитету у Крагујевцу *Светски дан науке – 10. новембар*  обележен је програмом у коме су учествовали најеминентнији научници Универзитета у Крагујевцу, као и млади истраживачи, руководиоци најбољих пројеката на конкурсу за младе научнике и уметнике за школску 2021/22. годину.

Присутне је поздравио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић. Истакао је да су научне, истраживачке и развојне активности окосница напретка једног универзитета, као и да  ангажовање, односно усмеравање младих научника представља основни предуслов убрзаног економског раста и развоја друштва у целини.

Научне резултате представило је 5 руководиоца најбољих пројеката, младих истраживача. Као представник Агрономског факултета и свог тима, са пројектом из поља техничко-технолошких наука, интересантан приказ резултата суверено је презентовала Др Мирјана Радовановић.

Била је привилегија и част присуствовати овој Академији, чути најискусније и најутицајније истраживаче са нашег Универзитета, као и оне који крупним корацима крче пут кроз науку, истраживања и иновације. Обзиром да је први пут организована - била је инспиративна и мотивишућа, идеја покретања Пројеката за младе од стране Универзитета потпуно оправдана. На многаја љета!

За детаљнији приказ: https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3928

Фотографије >>>>

Sl Kg 01