Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Како и када је почело?

На састанку декана и продекана са шефовима Катедри Агрономског факултета у Чачку (у даљем тексту: АФ), одржаног 11.05.2022. године, донета је одлука о формирању наведене Лабораторије. Договорено је одржавање предавања по позиву за студенте и запослене, у циљу потпунијег разумевања проблематике и добробити од планираних активности.

Предавања по позиву су одржали 02.06.2022. године др Игор Томашевић и др Славиша Стајић, професори Пољопревредног факултета Универзитета у Београду. На заједнички издефинисане теме говорили су инспиративно целокупном аудиторијуму.

 sensor lab02

Како је било на отварању Лабораторије?

Радно и парадно.

Радно: Сензорски су оцењивали тврде сиреве наши студенти четврте године Прехрамбене технологије и ученици 3. године смер Прехрамбени техничар, из средње пољопривредне школе „Љубо Мицић“ из Пожеге.

Парадно: На церемонијалном делу отварања у амфитеатру Факултета учешће су узели: Ректор Универзитета у Крагујевцу, заменик Градоначелника Чачка, руководиоца Регионалне привредне коморе ОЈ Чачак, стручњаци Ветеринарског специјалистичког Института из Краљева, Института за воћарство из Чачка, привредници, студенти и запослених. Аудиторијум је поздравио декан Факултета проф. др Томо Милошевић, као и проф. др Игор Томашевић, који се укључио он лајн из Quakenbruck-а и поделио искуства о трендовима и приступима унаучноистраживачкој делатности и сарадњи са привредом (окосницом рада Немачког државног Института за технологију хране – ДИЛ, на коме тренутно ради). Након укључења, Ректор се афирмативно изразио о могућностима Лабораторије, успостављеним сарадњама и креирању и увођењу уређаја који припадају Индустрији 4.0. у рад Лабораторије.

Закључак: Наставити рад на активностима у правцу акредитације Лабораторије и метода, уз опремање путем пројектног, сопственог и донаторског финансирања.

Хвала свим медијским кућама које су јавност упознале са нашим активностима и интелектуалним капиталом и потенцијалом који поседујемо.

Две ПП Презентације: Томашевић 02.06.2022. и Стајић 02.06.2022.

ПДФ документ: Потврда о одржаном предавању по позиву

Сви линкови са видео-приказима са ТВ-а и портала:

„Нећете веровати“  (23:42)

РТС – Ово је Србија  (2:13)

РТС – Јутарњи дневник  (2:11)

ТВ „Танјуг“ – директно укључење у јутарњи дневник  (4:52)

ТВ Телемарк: емисија „Време за семе“  (27:16)

ТВ „Телемарк“  (5:07)

ТВ „TELEVIZIJA LAV plus“  (11:10)

ТВ „Галаксија“  (2:58)

Портали:

„Глас западне Србије“

„Б92“ 

„24SEDAM“

„eKapija“

„Morava info“

„AGROPRESS“

„RINA“

„Agroklub“

„Kurir“