Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Агрономски факултет у Чачку, чије су оснивање иницирале Скупштина општина Чачак и Универзитет у Крагујевцу, као осма чланица Универзитета у Крагујевцу, започео је са својим радом 9. октобра 1978. године, Одлуком Матичне комисије за оснивање Агрономског факултета од 8. октобра 1978. године.

Постигнути резултати намећу потребу даљег развоја према захтевима и променама у којима се налазимо. Таква оријентација условила је и промене садржаја наставе и њених облика, креативан однос наставника и сарадника, као и студената, према потребама агробизниса и свестраном повезивању научног рада и наставе са праксом. Зато се и намеће потреба за школовањем и оспособљавањем најподеснијих профила, који ће запослењем у агробизнису обавити трансфер усвојених знања.

У јубиларној, тридесетој години постојања, наставни и научно-истраживачки рад Факултета оријентисан је на образовање и основна и примењена истраживања у научним областима:

 

1.  општа агрономија

2.  воћарство и виноградарство

3.  зоотехника

4.  прехрамбена технологија

 

Вредност установе мерљива је кроз 1111 одбрањена дипломска рада, 41 специјалистичка рада, 30 магистарских теза и 23 докторске дисертације. Наши дипломци су предавачи и научни радници на универзитетима и институтима у Србији, стручни сарадници Министарства пољопривреде, менаџери и стручни консултанти у агробизнису.

Фотографије са дана факултета >>