Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

На иницијативу Подружнице моравичког и златиборског округа Друштва за заштиту биља Србије, 22. маја 2018. године у амфитеатру Агрономског факултета је, за наставнике и студенте Агрономског факултета, представљено Друштво за заштиту биља Србије.

На почетку се присутнима обратио проф. др Драго Милошевић, председник Подружнице, наглашавајући значај овог представљања. Истакао је да природа посла једног агронома га обавезује на сарадњу са Друштвом за заштиту биља, кроз разне видове едукација и стицања нових сазнања из ове облкасти.

Друштво за заштиту биља је представила председник др Бранкица Тановић, виши научни сарадник Института за пестициде и заштиту животне средине. Истакла је да је Друштво за заштиту биља Србије удружење научника и стручњака за заштиту биља и шума Републике Србије. Основано је 1954. године ради образовања и усавршавања у области заштите биља и производа од биља. Образовање се остварује кроз организовање научно-стручних скупова и издавачку делатност у области заштите биља.

Скупови се организују сваке године крајем новембра. То су наизменично саветовања, симпозијуми и конгреси из области заштите биља. Друштво повремено организује и друге тематске скупове из ове области. Др Бранкица Тановић је и студентима Агрономског факултета из Чачка понудила учешће на скуповима по бенефицираним условима. Позвала је студенте и све заинтересоване да буду чланови ДЗБ Србије како би били на извору информација из ове области.