Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Пољопривредна саветодавна и стручна служба Чачак у овој години обележава 60 година постојања. Од оснивања је имала саветодавну улогу и мисију ширења знања из пољопривреде до непосредних произвођача. Смењивале су се генерације агронома саветодаваца, који су уграђивали своја знања у део успеха земљорадника на газдинствима Моравичког округа.

Осим са пољопривредницима, ова установа, која је се у нашем крају дуго памти и као Пољопривредна станица Овчар, сарађивала је и сарађује и са научним институцијама широм Србије. Један од дугогодишњих партнера у реализацији дела послова ове службе је и Агрономски факултет у Чачку, који је имао част и привилегију да тим поводом добије захвалницу, коју је примио декан проф. др Владета Стевовић.

Свечаности је претходио обилазак поља стрних жита (29.05.2018.), где су се традиционално срели произвођачи и агрономи да заједно виде део постојећег сортимента и упознају се са стањем и перспективама у гајењу ових култура. Ово је била још једна прилика да се представници Агрономског факултета сретну и са делом својих студената који успешно раде у различитим пољима наше струке. Ово је уједно и година у којој ће и Агрономски факултет прославити свој јубилеј, 40 година од оснивања.

Фотографије >>>>