Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

ОДЛИЧАН УСПЕХ СТУДАНАТА АГРОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЧАЧКА НА АГРОНОМИЈАДИ 2019!

 

Од 21-25. маја у Будви одржана је Агрономијада на којој је учествовало око 800 студената са 15 пољопривредних и шумарских факултета и виших пољопривредних школа из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

У таквој конкуренцији студенти Агрономског факултета из Чачка су постигли највећи успех још од 2001. године када су били победници Агрономијаде. Сада је освојено 2. место у генералном пласману, што је огроман успех ако се зна да је тада учествовало 10, а сада чак 15 институција!

У такмичењима из области науке, Александра Корићанац је освојила 1. место (категорија - научни радови из области Воћарствa); Треба да напоменемо да је ово Александри треће узастопно учешће и трећа победа у категорији научних радова! Радмила Жугић је била друга у области научних радова из Сточарства, а Ненад Остојић такође други у такмичењу научних радова из области Агроекономије. У квизовима знања Александар Мијовић је победио у квизу из Сточарства;  Марија Марковић и Игор Велисављевић су освојили друга места у квизовима из области Ратарство, односно Шумарство, док је Александар Игњатовић био трећи у квизу из Воћарства и виноградарства.

Ове године су и спортисти постигли запажен успех у тешкој конкуренцији:

  • Шах екипа (Миодраг Јовановић - прва табла; Адмир Шантић - друга табла и Марија Марковић - трећа табла) је освојила 1. место.
  • Стонотениска екипа (Ален Трнчић, Стефан Савић и Марина Васић) је такође освојила 1. место.
  • Девојке су у фудбалу освојиле 2. место (пораз у финалу на пенале од девојака из Шапца).
  • Женска одбојкашка екипа је била трећа;
  • Мушка кошаркашка екипа - треће место.
  • Мушка фудбалска екипа је у најјачем турниру на Агрономијади (учествовало чак 15 екипа) освојила 5. место. Након убедљиве победе над екипом из Славонског брода од 5:1, са екипом ВПШ Шабац су одиграли 3:3 и изгубили на пенале. Шабац је касније постао победник Агрономијаде у фудбалу.
  • Мушка одбојкашка екипа је била четврта од 12 екипа.

На крају, Дарко Дамњановић - председник студентског парламента и Александра Корићанац - студент продекан, су заслужено подигли пехар за 2. место у генералном пласману!

Фотографије >>>>