Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године


ВИШЕ ОД АГРОНОМИЈАДЕ. Посета Плантажама 13. јул - Подгорица и винском подруму Шипчаник
 

У одласку на Агрономијаду, која је одржана у Будви, студенти Агрономског факултета посетили су компанију “13. јул - Плантаже“, једног од највећих и најзначајнијих произвођача грожђа, вина и лозове ракије у Југоисточној Европи. Наши студенти су имали јединствену прилику обиласка велелепног винског подрума Шипчаник, некадашњег војног аеродрома који је претворен у импресиван простор за одлежавање вина. Подрум се налази на просечној дубини 30 m испод земље, у облику је завојитог тунела дугог 365 m у коме стари око два милиона литара вина. Домаћини су приредили и дегустацију два вина из премијум класе, белог вина Малвазија и црвеног вина Вранац Про Корде. Посета је завршена обиласком винограда Ћемовско поље, који са површином од 2 300 ha представља један од највећих и најлепших винограда у Европи.

Захваљујемо се нашим дивним домаћинима из компаније “13. јул - Плантаже“, посебно нашем бившем студенту, сада технологу ове еминентне компаније ЈЕЛЕНИ ЂАКОВИЋ.

Посебну захвалност дугујемо такође бившем студенту нашег факултета, а сада власнику фирме "Зелени вртови" из Подгорице - ЖЕЉКУ ТАДИЋУ.  Жељко је организатор ове лепе и надасве вредне стручне екскурзије.

Фотографије >>>>