Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

ОТВОРЕН КОНКУРС ФОНДАЦИЈЕ СТУДЕНИЦА ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ
У АКАДЕМСКОЈ 2023/24

 

Фондација Студеница, основана пре тридесет година, отворила је нови циклус пријава за студентске стипендије који траје од 11. септембра до 21. октобра 2023. године, за све студенте који студирају на територији Републике Србије и у региону.

На конкурс се могу пријавити студенти било које године основних и мастер студија свих усмерења (друштвене, хуманистичке, биомедицинске и техниччке науке, уметност). Посебних неколико места биће остављено за бруцоше који показују лидерски потенцијал и друштвено су одговорни у својој заједници.

Додатно ове године донета је одлука да се један број стипендија додели студентима који се определе за учитељска и наставничка занимања са циљем да се пружи конкретан допринос враћању угледа професији учитеља и наставника.

Најбоље рангирани кандидати – бруцоши имаће прилику да пошаљу пријаву за добијање стипендије. Такође ће се посебно узети у разматрање и пријаве студената учитељских и наставничких смерова, без обзира на годину студија.

Услови које кандидати треба да испуне су да су редовни студенти било које године основних или мастер студија акредитоване високошколске установе и уписани у семестар студија за који траже стипендију. Вреднују се и изузетни академски успеси и изражена потреба за новчаном помоћи, као и искуство у ваннаставним, хуманитарним и волонтерским активностима.

Више о условима и процедури пријављивања прочитајте на линку: http://sr.studenica.org/otvoren-konkurs-2023-2024.html

Позивамо заинтересоване студенте да се што пре детаљно обавесте на званичном сајту Фондације Студеница и пријаве на конкурс за стипендије.

Срећно!

Фондација Студеница

http://sr.studenica.org/

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

065 292 7788

064 258 2907                                                                                             

Konkurs 2023 24