Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Social Impact Award је такмичење у идејама студената који желе да направе социјалну или еколошку промену на конструктиван начин.

Програм је основан 2009.године од стране Института за предузетништво и иновације у склопу бечког Факултета за бизнис и економију. Координисан је од стране Impact Hub-a у Бечу у сарадњи са локалним партнерима у Хрватској, Чешкој, Грчкој, Македонији, Румунији, Русији, Србији, Словачкој, Швајцарској и Аустрији. У Србији се реализује у сарадњи са удружењем Разливалиште из Београда и са локалним партнерима Coca-Cola HBC, Erste Banka i Impact Hub Beograd.

Програм свим учесницима нуди бесплатну серију радионица кроз које добијају подршку за развој идеја и стицање нових знања, као и прилику да се упознају са локалном заједницом друштвених предузетника. Такође, ово такмичење студентима нуди прилику да са својом идејом конкуришу за једну од 3 награде и добију додатну подршку, почетни капитал, простор за рад и менторски програм.

Награда је намењена студентима који желе да реше неки друштвено-економски проблем на иновативан начин кроз пројекте, иницијативе или организације.

Профил кандидата:

·         Појединци: студенти државних и приватних универзитета у Србији; биће им тражено да доставе уверење о студирању, не старије од 6 месеци.

·         Тимови: потребно је да најмање половина тима буду студенти неког од државних и приватних универзитета у Србији; кандидатима који су студенти биће тражено да доставе уверење о студирању не старије од 6 месеци; приликом тимског аплицирања, једна особа мора бити носилац апликације.

Рок за пријаву: 12. април 2015. године

Додела награда биће одржана 28. маја 2015. године.

Више о програму и начину пријаве видети на:

http://socialimpactaward.rs/vodic-za-apliciranje/

Извор:

http://www.najstudent.com/nagradni-konkursi/social-impact-award-otvoren-konkurs-za-sia-nagrade-6159?utm_source=mejling_lista_najstudent&utm_campaign=prakse_konkursi_studentski_programi_2015-03-24&utm_medium=sadrzaj