Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400

 

Лични подаци

Рођен 14. новембра 1971. године у Лозници. Држављанин је Републике Србије. Живи у Смедеревској Паланци.

 

Образовање

Основну школу „Вук Караџић“ у Липничком Шору и Гимназију у Лозници (смер микробиологија) завршио је са одличним успехом.

На Пољопривредном факултету у Земуну дипломирао је 1996. године  и одбранио дипломски рад из повртарства „Утицај начина бербе на принос бораније“ са највишом оценом.

Последипломске студије, смер Гемнетика и оплемењивање повртарског биља на Пољопривредном факултету, Земун. Где је и одбранио магистарску тезу под називом Оцена селекционе вредности и дивергентности гермплазме у колекцији црног лука (Allium cepa L.) 8.12. 1999 године и стекао назизив Магистар биотехничких наука.

Докторску дисертацију одбранио 01.03.2010. године на Пољопривредном факултету, Земун под насловом Наслеђивање квантитативних својстава црног лука (Allium cepa L.) и стекао звање Доктора биотехничких наука област ратарство.

Обавио je студијски боравка у трајању од 30 дана у Пекингу, Кина под називом „Vegetable Sciences and Technology“.

Активно говори Енглески језик.

 

Запослења и Академска каријера

Од 1. децембра 1996. до 2021. године стално запослен у Институту за повртарство, Смедеревска Паланка на пословима Селекционере повртарског биља. Где је бавећи се научноистраживачким радом стекао звање виши научни сарадник

Од 1. фебруара 2021. године запослен је на Агрономском факултету у Чачку на радном месту у звању Доцент на предмету повртарство.

 

Научна делатност

Аутор или коаутор је 141 библиографске јединице. Такође, креирао је 4 сорте и 2 хибрида повртарсих врста и једно техничко решење.

Учествовао на свим досадашњим стратешким пројектима Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС почевши од 1996 године. Затим, један је од учесника Seednet међународног пројекта који се бави изучавањем и очувањем ген фонда повртарских врста у Србији и био је руководилац пројекта реформе пољопривреде Србије у транзицији (СТАР), „Производња органски сертификованог семена поврћа уз овладавање адекватним технологијама органске семенске производње“.

 

Публикације (List of Publications)