Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Агрономски факултет у Чачку су, 20. 11. 2017. године, посетили изасланици канцеларије за међународне односе Czech University of Life Sciences Prague. Делегацији су чинили Mr. doc. Eloy Fernández Cusimamani, професор овог универзитета и Вук Антић, студент завршне године основних академских студија са Faculty of Tropical AgriSciences (FTA). Циљ посете је био конкретизација раније договорених активности за потписивање Меморандумао разумевању између Универзитета у Крагујевцу и Czech University of Life Sciencesиз Прага, као основеза реализацију мобилности студената и наставника, рада на заједничким пројектима, организацији научно-стручних скупова и других видова размене искустава и помоћи у наставном и научном процесу.

            У оквиру посете представници Czech University of Life Sciences су приказали презентацију свога Универзитета и Факултета са свим својим потенцијалима и могућностима за будућу сарадњу. Презентацији су присуствовали наставно особље и заинтересовани студенти нашег факултета, који су у интерактивном контакту подржали иницијативу предложене сарадње. Након упознавања са нашим потенцијалима, представници Czech University of Life Sciences из Прага, су са одушевљењем прихватили предложену иницијативу.

            Као закључак договорено је да се интензивирају активности на универзитетима да се у наредном периоду реализује идеја потписивања предложеног Меморандума о разумевању, а након тога да се крене у реализацију свих видова наставне и научне сарадње.