Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Кровна организација младих Србије организује Форум омладинске политике и овим путем позива младе од 15 до 30 година да буду његов део. Форум омладинске политике је једнодневни годишњи догађај који КОМС реализује са циљем популаризације одрживог развоја међу младима и како би охрабрио доносиоце одлука да укључују младе и њихове представнике/це младих у реализацију циљева одрживог развоја.

Учесници и учеснице Форума ће кроз панел дискусије и рад у мањим тематским групама и са представницима/цама релевантних институција мапирати кључне прилике за младе за реализацију Агенде 2030 и то кроз социјалну, економску и еколошку димензију одрживог развоја. Догађај ће умрежити кључне актере у области омладинске политике и одрживог развоја, како би кроз заједнички рад осмислили иницијативе које афирмишу активно учешће младих у борби за одрживе и ефикасне политике.

Овогодишњи Форум омладинске политике одржаће се 13. марта, у периоду од 11 до 17 часова, у хотелу Mona Plaza, на адреси Солунска 21, у Београду

Такође, за учешће на овогодишњем Форуму омладинске политике је неопходно да се пријавите путем online prijavnog formulara. Пријаве су отворене до 5. марта у 23:59 часова. Имајући у виду да су места и ресурси ограничени, КОМС комисија ће извршити селекцију на основу изражене мотивације пријављених за учешће на овом догађају. Нацрт агенде и вест о догађају можете пронаћи на сајту КОМС-а: https://koms.rs/vesti/forum-omladinske-politike-2020-mladiimajuprednost/.

Форум омладинске политике – Млади за одрживи развој отвориће председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, након чега ће уследити панел дискусија 2020 за 2030 – Млади за одрживи развој,  на којој ће учествовати кључни субјекти омладинске политике и институције за реализацију Агенде 2030 у Србији:

  • NJ. E. Ambasador Jan Lundin, Амбасадор Краљевине Шведске;
  • Fransin Pikap, стална представница УНДП;
  • Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику (ТБЦ);
  • Вања Удовичић, министар омладине и спорта (ТБЦ). 

Финална агенда ће бити прослеђена учесницима/ама након извршене селекције. 

Учесницима/ама који долазе у Београд трошкови пута биће рефундирани у складу са инструкцијама које ће одабраним учесницима/ама бити накнадно достављене.