др Владимир М. Досковић, доцент

vladimir_doskovic


E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400

 

Личниподаци

Рођен 03.01.1974. годинеу Пријепољу. Држављанин Републике Србије, српске националности. Живи и ради у Чачку.

 

Образовање

Основну школу и гимназију завршиоу Пријепољу. Студије на општем смеру Агрономског факултетау Чачку уписао 1993 и исти завршио 14.09.1998. године са просечном оценом 9.23. За одличан успех током студија два пута је награђиван Универзитетском дипломом Универзитета у Крагујевцу.

Магистрирао је на Агрономском факултету у Чачку 22.12.2006. године са темом Утицај зеолита на производне особине и економичност това јунади и стекао звање магистар биотехничких наука - област Физиологија и исхрана домаћих животиња.

Докторску дисертацију под називом „Утицај различитих нивоа протеина у храни на производњу и квалитет меса пилића у тову“, одбранио је на Пољопривредном факултету Косовска Митровица-Зубин Поток-Лешак, Универзитета у Приштини, 12.11.2013.године и стекао научно звање доктор биотехничких наука, област Зоотехника.

Говори руски и служи се енглеским језиком.

 

Запослења

На Агрономском факултету у Чачку Универзитета у Крагујевцу, запослен је од 13.10.1998. године до данас.

 

Академска каријера

Приправнички стаж одрадио је на Агрономском факултету у Чачку од 13.10.1998. до 13.10.1999.

У периоду од 13.10.2000. до 13.10.2006. године радио је на Агрономском факултету у Чачку као асистент-приправник из предмета Познавање анималних сировина и Контрола квалитета производа.

На Агрономском факултету у Чачку од 06.11.2006. до 01.04.2007. године радио је као истраживач-приправник, затим у периоду 01.04.2007. - 01.04.2008. као стручни сарадник при Катедри за сточарство и технологију анималних сировина, a од 01.04.2008. године у звању асистент за ужу научну област Исхрана домаћих животиња.

Изабран је у звање доцент на Агрономском факултету у Чачку Универзитета у Крагујевцу 14.05.2013.године за ужу научну област Исхрана домаћих животиња и технологија производње хране за животиње.

 

Научна делатност

Аутор и коаутор је 73 научна и стручна рада и 3 приручника.

Учествовао јеу реализацији два пројекта Министарства за науку(«Организација и унапређење робних фармера у сточарству»-пројекат Б.Т.Р. 5.05.0536.А, МНТС, 2002-2004 и  «Развој и примена нових технологија за повећање производње и побољшање квалитета живинског меса и јаја»-пројекат Т.Р. –6885 Б, МНТС, 2005-2006), као и на међународном научном пројекту: Активности подршке развоју млекарства у Србији – регион Чачак (Пројекат је финансирала Влада Италије, у сарадњи са Instituto Sperimentale Italiano ”Lazzaro Spallanzani”, Milano), 2005-2007. Tренутно јеангажован на пројекту «Одржива конвенционална и ревитализована традиционална производња живинског меса и јаја са додатом вредношћу»,  пројекат BTR. 31033, МНТС.

 

Публикације (List of Publications)