Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

goran_dugalic

Лични подаци:

Др Горан Дугалић рођен је 29. септембра 1961. године у Тепечима, општина  Краљево. Др Горан Дугалић  је  ожењен  и  отац је троје  деце.

Школска спрема:

После завршене средње школе, уписао се на Агрономски факултет у Чачку и исти  завршио 1987. године. Одмах после завршених студија засновао је радни однос у  пољопривредној школи "Др Ђорђе Радић" у Краљеву, на радно место професора за  наставне предмете Педологија и Ратарство.

Године 1988. др Горан  Дугалић положио је професорски испит. Поред наставне делатности бавио се и научним радом и руководио је школском економијом површине 83 хектара. Последипломске студије ранга магистеријума  уписао  је на Пољопривредном факултету у Сарајеву, где је положио све испите, али је због познатих прилика магистарски рад под називом: "Утицај органских и минералних  ђубрива на принос кукуруза гајеног на земљишту типа псеудоглеј", одбранио на Агрономском факултету у Чачку 1993. године.

На радном месту Горан Дугалић се бавио заснивањем огледа из области исхране  биљака, проучавања особина земљишта, увођења нових сорти и хибрида и тако остварио  сарадњу са великим бројем научних установа у земљи. Докторску  дисертацију  под  називом  "Карактеристике  краљевачког  псеудоглеја  и  изналажење  могућности за повећање његове продуктивне способности" одбранио је на  Пољопривредном факултету у  Земуну  1998. године.


Запослења:

У периоду од 1987. до 2000. био је запослен у Средњој Пољопривредној школи у Краљеву. Од 2000. до 2002. радио је на Пољопривредном факултету у Приштини са седиштем у Крушевцу. На Агрономском факултету у Чачку ради од 2003. године, а део радног времена и у Институту за ратарствио и повртарство у Новом Саду.

Научна делатност:

Др Горан Дугалић је члан Друштва за проучавање земљишта СЦГ, Друштва пољопривредних инжењера и техничара Србије, добитник награде Задружног савеза Србије 2003. године за посебан допринос развоју и унапређењу пољопривредне производње у Србији.