Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Студенти нашег факултета у периоду од 12. до 15.06.2023. године су похађали „Летњу школу – Прецизна пољопривреда у функцији заштите животне средине“ у организацији департмана за пољопривредну технику Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. Полазници ове школе могли су да чују детаљније о коришћењу напредних технологија у савременој пољопривредној производњи. Предавачи на овом курсу били су професори Пољопривредног факултета у Новом Саду, Проф. Др. Александар Седлар, Проф. Др. Павел Бенка, Проф, др. Марко Костић као и њихови сарадници у настави и асистенти. Неке од тема предавања биле су: „Успостављање технологија прецизне пољопривреде“, „Варијабилна сетва и ђубрење уз помоћ савремених технологија“, „Сензорска детекција и аналитика података у прецизној пољопривреди“ и друге.

Учесници овог семинара осим предавања на Факултету имали су прилику да посете и седишта компанија „КИТЕ ДОО - Нови Сад“, званичног дилера и сервисера „John Deere“ и „JCB Agri mehanizacije“ на тржишту Србије, и „LOGIN EKO D.O.O.“. Такође, наши студенти су обишли и експирементална поља Факултета где су се на лицу места упознали за опремом, машинама и уређајима који се користе у прецизној пољопривреди.

Поред наших студената учесници ове летње школе биле су и наше колеге са завршних, мастер и докторских студија пољопривредних факултета из Београда, Новог Сада, Скопља, Битоља и Подгорице.

Фотографије >>>>

Grupna slika

Predavanja